Dr.

Saša Jovičić

Odjel za kardiovaskularnu hirurgiju

ZAKAŽITE POSJETU

RADNO VRIJEME
KONTAKTIRAJTE DOKTORA

KONTAKT INFO


+387 35 309 137

pregled@bhsrce.ba

PITAJ DOKTORA


Doktor Saša Jovičić angažovan je na Odjelu za kardiovaskularnu hirurgiju “Centra za srce BH”. Rođen je 07. 05. 1985. godine u Tuzli. Osnovnu školu, Gimnaziju kao i Medicinski fakultet završio je u rodnom gradu. Interesovanje za hirurgiju dr. Saša je dobio tokom studija, jer ga je, pored želje za bavljenjem samim medicinskim poslom i brigom o pacijentima, hirurgija privukla zbog paktičnog dijela i samog treninga u sklopu iste. Poslije završetka fakulteta 2014/2015 godine, ostao je u Tuzli sa prilikom da volontira u “Centru za srce BH”.

Od samog početka je na odjelu kardiovaskularne hirurgije, s tim da je tokom volontiranja prošao edukaciju u svim organizacionim jedinicama u sklopu “Centra za srce BH”. Već nakon 3 mjeseca volontiranja dobio je priliku za svoj prvi ugovor o radnom odnosu. Aktivno učestvuje u operacionoj sali kao drugi ali i prvi asistent, a u sastavu je tima angažovanog na planiranim i na hitnim operacijama.

Tokom radnog dana zajedno sa svojim kolegama brine o pacijentima na odjelu, kako preoperativno tako i postoperativno. Želja mu je da se i dalje bavi kardiovaskularnom hirurgijom i da njegova edukacija i stručno osposobljavanje idu u tom smjeru. Kaže da ima priliku da uči od najboljih u ovoj oblasti, te da mu je zadovoljstvo i čast biti dio tima “Centra za srce BH”.

Služi se sa dva strana jezika, engleskim i španjolskim. U slobodno vrijeme rekreativno se bavi sportom, ali se trudi da spoji sport sa medicinskim aspektom i ishranom,  sa ciljem da sazna šta je najbolje po čovjekovo zdravlje. Slobodno vrijeme posvećuje čitanju literature u tom smjeru.


Copyright by BHSrce 2017. All rights reserved.