Dr.

Adnan Behrem

Odjel anestezije, reanimacije i intenzivnog liječenja

ZAKAŽITE POSJETU

RADNO VRIJEME
KONTAKTIRAJTE DOKTORA

KONTAKT INFO


+387 35 309 137

pregled@bhsrce.ba

PITAJ DOKTORA


Dr. Adnan Behrem je specijalista anesteziologije i reanimacije, zaposlen u “Centru za srce BH”. Rođen je 04. avgusta 1977. u Tuzli, gdje je završio cjelokupno dosadašnje obrazovanje, uključujući osnovnu školu i fakultet. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli 2006. godine.

Nakon završenog pripravničkog staža na UKC-u Tuzla i rada u primarnoj zdravstvenoj zaštiti na području Tuzlanskog kantona, pridružio se Odjeljenju anestezije, reanimacije i intenzivne terapije “Centra za Srce BH” Tuzla 2011. godine.

Specijalistički ispit iz Anestezije i reanimacije položio je u februaru 2017. godine. U proteklih nekoliko godina, učestvovao je u nekoliko kurseva i stručnih skupova iz oblasti anestezije, reanimacije i intenzivne medicine, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u inostranstvu. Ističe školu transtorakalnog ultrazvuka srca (UKC Tuzla, 2014), kurs regionalne anestezije vođene ultrazvukom (KBC Rijeka, 2016), kurs transezofagealnog ultrazvuka srca (Valensija, 2017), kurs napredne kardiopulmonalne resuscitacije (Zagreb, 2013), te studijske boravke u KBC Rijeka.

Radne dužnosti dr. Behrema obuhvataju preoperativnu obradu hirurških pacijenata, vođenje anestezije tokom kardio-vaskularnih operativnih zahvata, kako opšte, tako i regionalne. Veći dio radnog vremena pripada radu s pacijentima u jedinici intenzivne terapije, gdje koristi napredne metode hemodinamskog monitoringa i terapije (UZ srca, kateterizacija srca, volumni menadžment, inotropna potpora itd).

Posjeduje 10 godina radnog iskustva u zdravstvu. Izvan zdravstva, ima dvije godine korporativnog iskustva koje je stekao radeći za inostrane kompanije. Služi se naprednim nivoom engleskog jezika, a poznaje i osnove njemačkog i italijanskog jezika.

Oženjen je i otac je dvoje djece.


Pročitajte više

Zvaničan CV

  • Radno iskustvo:
  • Publikacije:
  • Nagrade/Projekti:
  • 2008 – 2009, doktor medicine, pripravnički staž, UKC Tuzla
  • 2009 – 2011, doktor medicine, Domovi zdravlja Čelić i Banovići
  • 2011 – 2012, doktor medicine, Odjeljenje Anestezije, reanimacije i intenzivne terapije, Centar za srce BH Tuzla
  • 2012 – 2017, specijalizant anestezije i reanimacije,  Klinički centar Tuzla i Centar za Srce BH Tuzla, Tuzla
  • 2017 – trenutno, Specijalista anestezije i reanimacije, Centar za Srce BH Tuzla

Copyright by BHSrce 2017. All rights reserved.